Стената на срама

ЦАЦАРОВ И ИСКРОВ- ЗАПЛАХА ЦА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Публикуван Стената на срама

Измина един месец, откакто вниманието на обществото е насочено към банките и банковата система. Един месец в който станахме свидетели на: Съпроводено с медии нахлуване на качулки в офиси на банка; Арестуване на "обвинени за убийство"; Изявление на БНБ за добро финансово състояние на КТБ; Опит за фалит на втора банка; Арестуване на блогъри с "нелепи" обвинения в срив на банковата система, чрез публикации в социалните мрежи;  Предложения за приемане на закон "ще мълчите, иначе....!!!"; Намерения за ограбване на 4 милиарда лева и поне още 6 милиарда, които впоследствие ще трябва да платим обезщетение, което да не се съмняваме, че ще бъде осъдена страната ни; Такова поведение на хора заемащи два от най-високите "независими" постове в държавата е недопустимо!!! Поведението  и неадекватните действия на двамата, са виновни за срива в доверието на банковата система. А виновните единия от тях много добре знае, се наказват!!!! Ние обществото  призоваваме двамата незабавно да си подадат оставките, и да започне разследване за установяване на истинските виновници за създадената изкуствено банкова криза в страната!!!

КТБ- ПЛИТКИ ЛЪЖИ, НАИВНИ ОБЯСНЕНИЯ И ИСТИНАТА

Публикуван Стената на срама

Вчера 11.07.2014г. Правителството, БНБ и една дузина постоянни клакьори по всички медии, манипулират, лъжат и по-един наивен начин се опитват да ни убедят, че финансовото състояние на една банка е "вероятно" много лошо и тази банка трябва да се "одържави"!!!! Наглост, цинизъм и безочие!!! Господа, вьi с ума сошли!!!! Че има една част от българския народ прост и невеж, ще се съглася. Но да ни правите всички на глупаци, и с някакви елементарни обяснения да ни правите на простаци всички и под един знаменател, тука няма да се съглася!!! Без да съм банков експерт и специалист по банкови дела, КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМ СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО ВИ ДА БЪДЕМ ОГРАБЕНИ  ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, И ОТНОВО ВСИЧКИ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА КАПРИЗИТЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е И КАКЪВ ПОСТ ИМА ТОЙ В ПРОПАДНАЛАТА СИСТЕМА!!! Подхвърлените "партенки" в публичното пространство, че някакъв субект си изтеглил от банката 250 милиона лева в брой, без  това да е известно на БНБ,   не могат да убедят дори и деца на 10-15год. възраст. Подобно нагло, арогантно и цинично обяснение показва, че авторите на това  са абсолютни некадърници и бездарници, и дори едно смислено обяснение не могат да изфабрикуват. Другата хипотеза е, че дори не си правят труда  да съчинят по смислено обяснение. Но да направим хронология на събитията:

                     1. През 2012 година -влошаване на отношенията между двама крупни / за мащабите на Р.България/ бизнесмени, с неясни капитали, с непрозрачен бизнес, наричани в миналото "баща и син".

                     2.Стартира политическата кариера на субект със също толкова / и дори повече/ неясни капитали и непрозрачен бизнес, показвал се в публичното пространство в компанията и на двамата, и не отричащ познанството си с тях.

                     3.По време на изборите за Европейски парламент масово купуване на гласове от страна и на двата враждуващи лагера. По неофициална информация около 50 милиона лева е изхарчил новия политик, но според мен, тези пари са изтеглени поне 1 година по-рано, и е твърде възможно дори да не са от банката, а от собствените и търговски дружества, вероятно чрез укрити доходи.....!!!!!!

                     4. На 25.05.2014г. става ясно, че новия политик има 250 000 гласа и отива Евродепутат.

                     5.На 13.06.2014г. полиция"ескортирана от медии" влиза в сградата на КТБ, извършва проверки на три фирми близки или свързани с единия бизнесмен, набеден за собственик на КТБ. 

За мене изниква един логичен въпрос: КОЙ/И/ Е СКРИТИЯ,ПОТАЕН И ВСЕМОГЪЩ  СЪЗДАТЕЛ И НА ТРИМАТА "БИЗНЕСМЕНИ", НА КОГОТО СА ЗАСЕГНАТИ ИНТЕРЕСИТЕ, ЗА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ, ЗАСТРАШАВАЩИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА???

Аз няма да приема наивните и арогантни, съшити с бели конци обяснения:

                 1. Имало е  заплахи за убийство и "анонимни свидетели" и поради тази причина "качулки" нахлуха показно в офисите на КТБ или фирми на КТБ.

                 2. Няма да приема хвърлената в публичното пространство "партенка", че някой "директор на държавно предприятие", без знанието на принципала изтеглил парите на държавното дружество от банката, за да тръгне мълвата, че банката е фалирала. Кой е този??? Има ли име??? Каква сума е изтеглил??? Това ли са всички пари и провизии на банката???

                 3. Няма да приема, че някой субект просто ей така изтеглил един камион с 350 милиона лева в брой и се разхожда из Европа, без БНБ да знае!!!!

                 4. Няма да приема и другата "партенка", че банката е раздала "необслужвани" кредити за 3,5 милиарда лева!!! Ако приемем тази невярна хипотеза, то тогава БНБ ще трябва да обясни: Как така е допуснала имената на тези кредитополучатели да не са в лошия кредитен регистър? Защо не са изискали от банката, да депозира допълнителни провизии за всеки лош кредит? Всичките 3,5 милиарда на един субект ли са дадени? Всичките кредити наведнъж ли са спрени да бъдат обслужвани? Всичките 3,5 милиарда без обезпечение ли са раздадени? Въпросите  са много и разнопосочни, и на тях трябва да получим отговор! Защото ние имаме право да знаем, кой е откраднал 3,5 милиарда лева, които всички български граждани ще трябва да връщаме????  Коя е "всемогъщата и недосегаема" персона, която може да открадне безнаказано 10% от БВП на Р.България, и целия български народ да плаща този каприз??? Време е да извадим на показ "мишоците", и да им потърсим отговорност!!! Трябва всички да задаваме въпроси, докато не получим задоволителни отговори!!! Няма да продължим да забравяме бързо "торнадото", и да си припомняме постоянно, че времето е с разкъсана облачност!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кой ще бъде първи в категория "Стената на срама"

Публикуван Стената на срама

В тази стена, ще попаднат управляващи - бивши и настоящи, политици - бивши и настоящи, Съдии, Прокурори, Полицаи, Председатели и членове на комисии, Държавни и общински чиновници, Кметове, журналисти, банкери и банки и др. Твърде вероятно е първоначално да пропусна много кандидати за челно място, но с течение на времето съм сигурен, че стената ще бъде запълнена изцяло. Първо ще започна с лицето  представляващо България в ЕС- еврокомисаря по бедствия и аварии Кристалина Георгиева. Тази госпожа не спря да си прави пи-ар по Зимбабве, Танзания, Сомалия и др., но когато бедствия сполетяват европейски държави, тя вероятно се пече на някои екзотичен плаж. Българските граждани ще я запомнят като следващия член на "стената на срама" г-жа Меглена Кунева- водещата престъпните преговори за присъединяване на България към ЕС, и еврокомисар така защитил правата на българските потребители, че все повече хора остават без покрив над главите си, ограбени от банки, монополи и др. Тази редичка не може да съществува без н.в. Симеон Сакскобурготски- завърнал се в България, избран за Министър-председател с огромното доверие на българския народ, обещал да ни "оправи" за 800дни, и така ни "оправи", че след 1800 дни в българия няма да живеят български граждани. Следващия в тази редичка е Иван Йорданов Костов- Министър- председател в периода 1997г.-2001г. За този субект в бъдеще ще си говорим много, но сега накратко: Той фалира няколко банки, които не му се подчиняваха, забрани кредитите за българските граждани и започна разбойническата приватизация, която не беше нищо друго освен ограбване на българския народ и неговото имущество, защото заводите и предприятията бяха на народа- построени, стопанисвани и съхранявани с години.                         следва продължение