КТБ- ПЛИТКИ ЛЪЖИ, НАИВНИ ОБЯСНЕНИЯ И ИСТИНАТА

Публикуван Стената на срама

Вчера 11.07.2014г. Правителството, БНБ и една дузина постоянни клакьори по всички медии, манипулират, лъжат и по-един наивен начин се опитват да ни убедят, че финансовото състояние на една банка е "вероятно" много лошо и тази банка трябва да се "одържави"!!!! Наглост, цинизъм и безочие!!! Господа, вьi с ума сошли!!!! Че има една част от българския народ прост и невеж, ще се съглася. Но да ни правите всички на глупаци, и с някакви елементарни обяснения да ни правите на простаци всички и под един знаменател, тука няма да се съглася!!! Без да съм банков експерт и специалист по банкови дела, КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМ СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО ВИ ДА БЪДЕМ ОГРАБЕНИ  ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, И ОТНОВО ВСИЧКИ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА КАПРИЗИТЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е И КАКЪВ ПОСТ ИМА ТОЙ В ПРОПАДНАЛАТА СИСТЕМА!!! Подхвърлените "партенки" в публичното пространство, че някакъв субект си изтеглил от банката 250 милиона лева в брой, без  това да е известно на БНБ,   не могат да убедят дори и деца на 10-15год. възраст. Подобно нагло, арогантно и цинично обяснение показва, че авторите на това  са абсолютни некадърници и бездарници, и дори едно смислено обяснение не могат да изфабрикуват. Другата хипотеза е, че дори не си правят труда  да съчинят по смислено обяснение. Но да направим хронология на събитията:

                     1. През 2012 година -влошаване на отношенията между двама крупни / за мащабите на Р.България/ бизнесмени, с неясни капитали, с непрозрачен бизнес, наричани в миналото "баща и син".

                     2.Стартира политическата кариера на субект със също толкова / и дори повече/ неясни капитали и непрозрачен бизнес, показвал се в публичното пространство в компанията и на двамата, и не отричащ познанството си с тях.

                     3.По време на изборите за Европейски парламент масово купуване на гласове от страна и на двата враждуващи лагера. По неофициална информация около 50 милиона лева е изхарчил новия политик, но според мен, тези пари са изтеглени поне 1 година по-рано, и е твърде възможно дори да не са от банката, а от собствените и търговски дружества, вероятно чрез укрити доходи.....!!!!!!

                     4. На 25.05.2014г. става ясно, че новия политик има 250 000 гласа и отива Евродепутат.

                     5.На 13.06.2014г. полиция"ескортирана от медии" влиза в сградата на КТБ, извършва проверки на три фирми близки или свързани с единия бизнесмен, набеден за собственик на КТБ. 

За мене изниква един логичен въпрос: КОЙ/И/ Е СКРИТИЯ,ПОТАЕН И ВСЕМОГЪЩ  СЪЗДАТЕЛ И НА ТРИМАТА "БИЗНЕСМЕНИ", НА КОГОТО СА ЗАСЕГНАТИ ИНТЕРЕСИТЕ, ЗА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ, ЗАСТРАШАВАЩИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА???

Аз няма да приема наивните и арогантни, съшити с бели конци обяснения:

                 1. Имало е  заплахи за убийство и "анонимни свидетели" и поради тази причина "качулки" нахлуха показно в офисите на КТБ или фирми на КТБ.

                 2. Няма да приема хвърлената в публичното пространство "партенка", че някой "директор на държавно предприятие", без знанието на принципала изтеглил парите на държавното дружество от банката, за да тръгне мълвата, че банката е фалирала. Кой е този??? Има ли име??? Каква сума е изтеглил??? Това ли са всички пари и провизии на банката???

                 3. Няма да приема, че някой субект просто ей така изтеглил един камион с 350 милиона лева в брой и се разхожда из Европа, без БНБ да знае!!!!

                 4. Няма да приема и другата "партенка", че банката е раздала "необслужвани" кредити за 3,5 милиарда лева!!! Ако приемем тази невярна хипотеза, то тогава БНБ ще трябва да обясни: Как така е допуснала имената на тези кредитополучатели да не са в лошия кредитен регистър? Защо не са изискали от банката, да депозира допълнителни провизии за всеки лош кредит? Всичките 3,5 милиарда на един субект ли са дадени? Всичките кредити наведнъж ли са спрени да бъдат обслужвани? Всичките 3,5 милиарда без обезпечение ли са раздадени? Въпросите  са много и разнопосочни, и на тях трябва да получим отговор! Защото ние имаме право да знаем, кой е откраднал 3,5 милиарда лева, които всички български граждани ще трябва да връщаме????  Коя е "всемогъщата и недосегаема" персона, която може да открадне безнаказано 10% от БВП на Р.България, и целия български народ да плаща този каприз??? Време е да извадим на показ "мишоците", и да им потърсим отговорност!!! Трябва всички да задаваме въпроси, докато не получим задоволителни отговори!!! Няма да продължим да забравяме бързо "торнадото", и да си припомняме постоянно, че времето е с разкъсана облачност!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: измама, корупция