История

ИЗБОРИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ 2014г. В БЪЛГАРИЯ

Публикуван История

За пореден път българският народ неглижира поредните избори. Някои ще коментират победи за едни или други кандидати, други ще коментират загуби на едни или други кандидати, трети ще се подсмиват отстрани ехидно, но за съжаление истината е горчива и плачевна! Със всяка измината година, все повече стават българските граждани, които не желаят дори до избирателните урни да отидат. Това явление е изключително тревожно! Това явление е много-много опасно!!! Не знам дали въобще някой си дава сметка, че "демокрацията" която желаехме в далечната 1989г. предполагаше народа да си казва думата, кой да го представлява, кой да изразява неговото мнение, виждане, разбиране и кой да защитава неговите интереси. Очевидно, че българският народ е уморен, огорчен и  омерзен от "самоназначилите се" негови представители. Някои ще ме апострофира и ще каже, че те са избрани. "ДА АМА НЕ" както се изразяваше един уважаван журналист от по-старата генерация. При 70% негласували български граждани, при 15% "контролиран или купен" вот "всьо равно", това си е направо "САМОНАЗНАЧЕНИЕ"!!!!!!! С всяка измината година забелязвам, че целта на която и да е политическа формация е да стимулира българския народ да я намрази, колкото се може по-скоро. Признавам си, че не разбирам много от политика, и вероятно това да е пътят към успеха. И всъщност като се замислиш, се оказва толкова просто и лесно. Попадаш случайно във властта / държавна, общинска или народен представител/. Влизаш в съществуващите корупционни схеми, или създаваш нови. Започваш да се облагодетелстваш и хората които са те познавали какъв некадърник си бил преди да влезеш във властта, започват да те мразят. Покрай тебе намразват и всички на тези постове. Ти започваш да забогатявш, а хората около тебе стават все по-бедни, защото некадърника ги учиш как да работят за да печелят независимо, че ти си спечелил, но не и от работа. Естествено, че те никога няма да гласуват за тебе повече!!! Но от това отново ти печелиш. С по-малко пари от незаконните, ще си купиш някое гласче, ще принудиш някой подчинен и заедно с тези с които си в "схемите", отново си самоизбран. Като те видят познатите, които не са гласували си казват: " И да бях гласувал, тоя отново щеше да е избран". По добре, че не гласувах. ЖАЛКО И ТРАГИЧНО!!!

 

Началото на края

Публикуван История

Замисълът за ограбването на българския народ и начина по  който това трябваше да се случи стана в далечната 1983г., през м. април, в гр.Пловдив, една седмица преди откриване на пловдивския панаир. В България пристигна за първи път от 1944г. делегация на т.нар. Запад, начело с Робърт Максуел и редица крупни бизнесмени. От българска страна на срещата, която се проведе в Новотел Пловдив, присъстваха Огнян Дойнов, Андрей Луканов и др. На тази среща се предложи да се създадат външно-търговски дружества, чрез които да се извършва стокообмен между страните членки на СИВ и Запада. По това време официалния курс на 1 us dollar е 0,87лв, а България нямаше външен дълг. Замисълът е  прекрасен. България ставаше търговската витрина на СИВ. "Младото крило" в Политбюро успя да убеди Тодор Живков и въпреки противопоставянето на Цола Драгойчева, Добри Джуров и другите, Политбюро реши да създаде външно търговски дружества...

Както към почти всички предприятия, така и към външно търговските дружества бяха назначени служители на Държавна сигурност, които да следят за нерегламентирани контакти и злоупотреби. По същото време беше издаден Указ 56 на Министерски съвет на НРБ. Тези две решения по своя замисъл бяха най- добрите за икономиката на страната ни. За огромно съжаление те останаха лошо изпълнени. Външно търговските дружества започнаха да изнасят голяма част от българската продукция, но по този начин създадоха още по-голям от и без това съществуващия вътрешен дефицит на стоки. Всеки от това поколение знае за огромните опашки за цветни телевизори "Електрон", за перални "Перла 04", за хладилници "Мраз" и т.н. Да не отваряме дума за леки автомобили  за които се чакаше 10-15години,  за жилища също толкова.